Різдвяні онлайн-зустрічі “Душа по вінця сповнена Різдвом”

От і закінчується пора розмаїтих новорічних та Різдвяних свят.
У наших душах залишилися незабутні миттєвості відкриття загальноміської ялинки, таїнство Святвечора, урочистості Різдвяного Богослужіння, щирі колядки та щедрівки, вертепи та шопки…
Цікавою і насиченою була програма святкових культурних заходів, до якої активно долучилися бібліотекарі Івано-Франківської МЦБС. 

Отож, на завершення циклу Різдвяних атракцій 24.01.2022 року у читальному залі ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради спільно з учасниками клубу “Люди золотого віку” відбулися Різдвяні онлайн-зустрічі “Душа по вінця сповнена Різдвом”.

Радість свята особливо відчувається у народних щедрівках, колядках.  Цей споконвічний фольклорний доробок, творений багатьма поколіннями, став неоціненним надбанням цілого народу. Про історію його виникнення, традиції та звичаї святкування Різдва у різних регіонах України, про надзвичайну  неповторність зустрічі у родинному колі розповіла керівниця клубу – Ірина Тарновецька-Мороз. Своїми враженнями та Різдвяними настроями ділилися учасники клубу Мирон Левицький, Ярослава Харук, Зінаїда Харун, Орися Капечук, Ганна Тимків, Іван Кухар та інші. Вони колядували та щедрували, віншували один одного, зичили всіляких гараздів та благ. Це була своєрідна камерна розколяда. У часи пандемії такі зустрічі сприяють духовному єднанню громади.  

Тож радісна звістка про народження Спасителя, яка лунає ось уже друге тисячоліття, підносить наші душі аж до небес і сповнює їх світлом. 

Христос народився! Славімо Його!
Бережіть себе та будьте здорові!

Відповідальна: Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top