“Моє ім’я на карті України”

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння і опирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом довготривалого процесу її формування.
В часи роздріблення земель Київської Русі заклики окремих князів до спільних дій супроводжували літописний період української історії. Образ скривдженої України та православної віри, необхідність її оборони надихав козацькі полки Богдана Хмельницького. В народній пісенній та епічній творчості сакральна Україна виступає, як єдина держава від Сяну до Дону.
Прикметно, що День Соборності припадає на період великої радості Різдва Христового, радості людини, що благоговіє перед таїною приходу у світ Спасителя, переживає диво великого оновлення. Утвердження єдності народу у Соборній державі, як у далекому 1919 році, так і сьогодні, завжди було і є дивом оновлення.
До відзначення Дня Соборності України у бібліотеці-філії №23 (с. Братківці, вул. Шевченка, 66) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був підготовлений та проведений бібліоарт “Моє ім’я на карті України”, учасниками якого стали учні молодших класів братковецького ліцею.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top