Різдвяні читання “Стежками правди і добра”

Сьогодні, 11.01.2022 року в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в дитячому відділі були підготовлені і проведені різдвяні читання “Стежками правди і добра”.

Різдвяні свята – це святковий настрій та цікаво проведений час разом з родиною, друзями. Отож, під час канікул для наших друзів, юних читачів, бібліотекарі вирішили підготувати багато цікавого про головні українські свята різдвяного циклу – історію, традиції, прикмети, загадки, колядки, добірку різдвяних казок, оповідань і легенд народних та авторських, давніх і сучасних, як українських, так і зарубіжних.

Діти залюбки читали, співали колядки та ділилися особливими традиціями святкування Різдва у своїх родинах. Пригадали як прикрашали свої оселі бабусі-дідусі, які страви готували на Різдво, захопливо розповідали про дідухів, восьмикутну зірку, вертеп.

Читання проводились у святковій атмосфері, пригощаючи учасників заходу цукерками, і створили таким чином домашній затишок і добрий настрій для усіх учасників. Тож бережімо і пам’ятаймо наші різдвяні традиції, щоб зберегти насліддя пращурів, культуру українських свят!

Пропонуємо літературу різдвяної тематики нашої бібліотеки: «Вістку радісну несемо», «З Різдвом Христовим і Новим роком», «Христос народився! Весь люд звеселився!», «Колядує та щедрує Україна», «Улюблені зимові свята», Брати Капранови «Веселих свят», С. Лагерлеф «Вифлеємська ніч».

Відповідальна: Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top