«Різнобарвний край народної мудрості»

«Якщо пошукаєш у книжках мудрості уважно, 
то знайдеш велику користь для душі своєї»

 

02 лютого 2023 року працівники бібліотеки-філії №4 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували  і провели фольклорний мікс «Різнобарвний край народної мудрості».

Про те, наскільки багата й милозвучна наша українська мова, й скільки багато всього є народного – це приказки і прислів’я, скоромовки, загадки, дитячі забавлянки, лічилки, розповіла Магас Марія. А також, ознайомила з літературою, яка є на цю тему.

Учасники заходу спробують швидко говорити веселі скоромовки, відгадати хитромудрі загадки, заспівати лагідну колискову пісеньку. І з цих народних творів до нас озвуться голоси наших далеких прародичів і всім нам відкриється поетичний дивосвіт Матері –України.

Діти розділились на 2 команди. В одній  команді була хлопці, в іншій – дівчата. Учасники із захопленням прийняли участь у вікторині «Відгадай мене». А виграла дружба, бо обидві команди, завдання виконали на відмінно.

Обговорювали українські народні прислів’я і приказки про дружбу: «Друзі пізнаються в біді» та інші.  Було зачитано, слова відомого французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері який вважав, що “Єдина справжня розкіш – це розкіш людського спілкування”.

Наприкінці заходу, всі бажаючі грали в настільні ігри. Серед них першість по зацікавленості здобула «Монополія» та «Доміно». 

Запрошуємо Всіх дітей в бібліотеку на наші наступні заходи, які відбудуться у рамках проекту «Зимові канікули в бібліотеці». В нас завжди затишно і цікаво, тому чекаємо всіх потенційних користувачів до нашої  книгозбірні. 

Відповідальні: Ліктей Н. К., Магас М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top