“Різнобарвні як співанки, українські вишиванки”

Українська вишита сорочка – це оберіг, який містить сакральні символи та енергетику вишивальника. Для оздоблення наші предки використовували два кольори. Червоний свідчив про життєдайну енергію сонця, кохання, радість землі. Чорний наші пращури наділяли магією життєвої сили рідної землі. А от традиційні нині маки в оздоблені не використовували, бо вважалися символом печалі та смерті.

23. 05. 2021 р. завідувачка бібліотеки-філії №24 (с. Драгомирчани, вул. Незалежності, 77) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради спільно з директором Будинку культури с. Драгомирчани   провели  майстер-клас «Різнобарвні як співанки, українські вишиванки».

Діти мали можливість самостійно виготовити і прикрасити вишиваночки.  Маленькі дизайнери підходили до роботи уважно та творчо. У кожного була своя особлива, індивідуальна робота. Дитячі руки вміло виводили хрестики та малюночки, дівчата та хлопчики підбирали кольори та оздоблювали макети своїх сорочечок. 

 Сподіваємося, що у найближчому майбутньому ці діти захочуть самостійно вишити сорочки для себе чи своїх рідних, адже вишиванка, наче броня людини від зла та недоброго ставлення.

Дякуємо всім, хто прийшов на наш майстер-клас. 

До нових зустрічей!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top