Свято розваг «Хай дитинство буде щасливим»

31 травня в центральній бібліотеці для дітей (вул. С.Бандери, 8. Т.: 53-25-97) до Міжнародного дня захисту дітей відбулася презентація книги “Аліса в країні Див” Л.Керролла – унікального видання з технологією доповненої реальності від компанії Live Animations Corp, яка подарувала книги “Аліса в країні див” та новинку “Аліса в задзеркаллі” для користувачів нашої бібліотеки. Ілюстрації до цього видання зробила видатна сучасна художниця Євгенія Гапчинська.

Дітей віком від 10 до 13 років зустрічала бібліотека, яка налаштувалася в цей день на хвилю країни Див! Де неможливе – можливе, а те що є правдою, насправді і навпаки! Бібліотекарі запросили дітей поринути у світ фантазії і не думати про час, бо тут на годиннику завжди саме та година, коли пора пити чай. І спробувати не заблукати, бо шлях належить Королеві Червовій, а вона глузувати не любить…

Розмова сьогодні у бібліотеці була про неймовірно цікаву та дивовижну книжку – «Алісу у країні Див» Л.Керролла.

Цього року виповнюється більше ніж півтора століття відтоді, як Аліса вперше вирушила у подорож кролячою норкою. А разом з нею і численний читачі… 153 роки вона дивувала не одне покоління дітей. А у Великобританії «Аліса в країні Див» стала настільною книжкою кожного англійця.

Повість-казка Л.Керролла надихнула на створення незліченної кількості фільмів, картин. За півтора століття багато художників – ілюстраторів зверталися до книжки про Алісу. Кожний художник бачив і зображав її відповідно свого уявлення. Варто згадати дивовижне видання, що вийшло до століття книжки. Ілюстрував її видатний художник-сюрреаліст Сальвадор Далі.

Сьогодні ця книжка набула нового сучасного забарвлення, адже текст книжки доповнили ілюстрації відомої художниці Євгенії Гапчинської та мультяшна анімація.
Таким чином, ця дивовижна книжка стала ще дивовижнішою. Вперше у світі ілюстрації за допомогою смартфона перетворюються на справжній мультик.

Якщо читач змучився, то він може подивитися мультик, сфотографуватися з ним, а потім знову повернутися до тексту.

Перш ніж подивитися оживаючи малюнки Євгенії Гапчинської, читачі, що прийшли до бібліотеки, мали пройти випробовування у вигляді ігор, вікторин, кросвордів, головоломок за змістом твору. Це були таки забави: «Падіння сходами», «Чарівні дрібнички заговорили», «Відгадай героя», «Тайнопис», «Складання пазлів».

У бібліотеці під час заходу було гаряче та дивовижно не менш ніж у повісті-казці про Алісу.
Щиро вдячні за свято партнерам бібліотеки Live Animations, які розробили чудові анімації для цих книг та подарували їх користувачам бібліотеки, також видавництву Ranok Creative за подаровані пазли.

Захід підготувала та провела бібліотекар читального залу ЦБ для Томілова Лілія.
Технічна підтримка Гашевського Тараса.
Фотокореспондент – Ляхович Марія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top