Світлиця українського слова “Солов’їна, колискова, хай єднає усіх мова”

   Кожному народові Бог дав землю – її називають Батьківщиною, дав також і мову, про яку кажуть – рідна. Її передавали з покоління в покоління і берегли, як найцінніший скарб. Живучи на своїй землі протягом довгих століть і тисячоліть, народ немовби зростався з нею. 

Рідна мова – це скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінченна річка слів, струмочок надії. Українська мова – це мова віршів, пісень, казок, прислів’їв. Це наше безцінне багатство. Жодній мові світу не було так важко, як нашій: її принижували, забороняли, не давали розвиватись, карали, а вона, як неопалима купина:  виринала з попелу та знову відроджувалась. 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. 

З нагоди цього свята в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід “Солов’їна, барвінкова, хай усіх єднає мова”. Діти, які відвідали цими днями бібліотеку,  мали змогу познайомитися з книгами, які були представлені на книжковій виставці “Твоя мова – твоя Перемога”, а також змогли перевірити свої знання з рідної мови. Відвідали бібліотеку в цей день і учні 2 класу  Хриплинської гімназії . Бібліотекарка  ознайомила учнів з правилами поводження з книгою, розповіла, як потрібно себе вести в бібліотеці.  А ще для учнів були підготовлені цікаві загадки, прислів’я, приказки про рідну українську мову.   Старші учні читали вірші, грали настільні ігри, малювали, закінчували прислів’я, змагалися в швидкому промовлянні скоромовок. Ці практичні заняття допомогли дітям краще пізнати колорит нашої прекрасної мови, наповнили їхні сердечка гордістю за рідну мову, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.

Відповідальна за захід Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top