«Світло Стрітення у віках»

Щороку 15 лютого ми згадуємо події, описані у Євангелії від Луки – Стрітення Господнє, відбулось через 40 днів після Різдва Христового.

16.02.2020 року в рамках зустрічей   клубу «Люди золотого віку», що діє при читальному залі ЦБ Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з нагоди свята Стрітeння відбувся захід «Світло Стрітення у віках».

Бібліотекар читального залу Ірина Тарновецька – Мороз розповіла присутнім історію зустрічі старця Симеона Богоприїмця і Богонемовляти Ісуса Христа. Стрітення в перекладі з церковнослов’янської – «зустріч». День Стрітення – це свято зустрічі людини з Богом. Ми маємо зустрітися з Богом у нашому серці. Ми маємо зустрітися з Богом, який є любов’ю і випромінювати світло, яке символізують Стрітенські свічки, що освячуються в цей день на святковій літургії в усіх християнських храмах. Такий глибокий зміст цього свята, що є одним з дванадцяти головних християнських свят.

Присутні з цікавістю слухали розповідь та активно долучалися до обговорення. Доповненням до заходу стала літературна викладка «Стрітення Господнє: духовна сутність, містична велич». Відповідальна за проведена заходу бібліотекар читального залу Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top