«Світ морозної смакоти» (до Всесвітнього дня морозива)

Наш репортаж буде цікавий для тих, хто полюбляє морозиво. І з цієї нагоди бібліотека-філія №8 (вул. Блавацьког, 1) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської ради провела віртуальний репортаж до дня морозива «Світ морозної смакоти». Для проведення Дня морозива була обрана загадкова дата – 10 червня. Імовірно більше століття тому, саме в цей день, воно надійшло в масовий продаж. І нехай це свято не знайшло відображення в календарях, менш улюбленим і веселим воно не стає. День морозива вже не перший рік відзначають в Україні, Білорусії, Казахстані та в усьому світі. Кажуть, морозиво заявился п’ять тисяч років тому. Звичайно, воно було зовсім не таке схоже на
сучасне. І хоча суміш молочного льоду і фруктів були дуже популярні в Давньому Китаї, Індії, та Римі, більш-менш сучасний вигляд і смак морозиво набуло тільки до середини 19 століття. Тоді ж почалося і його серійне виробництво.

Як відзначають Всесвітній день морозива в Україні – це веселе, радісне свято, доступне всім жителям країни. Дорослі і діти отримують масу задоволення і незабутніх вражень. І не варто питати, чому люблять морозиво всі без винятку жителі планети. Кожні три секунди у світі продається пачка замороженої насолоди. В середньому, людина з’їдає за рік дванадцять кілограмів улюбленого продукту. Адже холодні ласощі не тільки смачний десерт, а й чудовий антидепресант, який дарує відчуття радості і щастя. День морозива в бібліотеці – карантин. Бібліотекар підготувала ілюстративну викладку «З днем морозива» та відео- подорож «Історія виникнення морозива».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top