«Сила слова, сила книги…»

Літературні вечірні сутінки в бібліотеці, у форматі тижня юнацької книги, що проходить 27.03-03.04.2017р.

Щоб муза з розпачу не вмерла,
Метчій шукаймо слів нових
Лесь Танюк

У атлетів сильне тіло. Банкіри та олігархи володіють силою грошей, політики – силою переконань (а часто й брехні). У чому ж сила літераторів, поетів? Це, звісно ж, сила слова, сила книги! 29 березня 2017 р. о 17:30 на абонемент ЦБ (вул. Короля Данила, 16) завітала творча молодь, щоб показати силу своїх слів та поділитися думками з-приводу прочитання улюблених книг. Тон заходу надав багатогранний митець з Івано – Франківська, поет, музикант, лідер гурту «Сни Дріади», басист гурту « The Rockgazm», співавтор книги «Бачу сни» – харизматичний Тарас Квітик, який виступив у ролі співорганізатора та ведучого вечора. Разом із ним своїм поетичним словом запалював публіку неймовірно позитивний постійний ведучий Бібліотечників, засновник ММО «Арт-Актив» – Богдан Кирста. Кожен із присутніх мав можливість розповісти про свої літературні уподобання, поділитися власною поезією та послухати інших авторів сучасності (й не тільки). Панувала атмосфера щирості та поетичної наповненості. А посприяли цьому учасники ММО «Арт-Актив» – Ольга Новак, Любомир Винник, Наталія Команяк, Іра Федорів. Долучилися до їхнього товариства недавні новачки літературного бібліотечного життя – Хелен Грегірчак, Марія Цимбал, Оксана Манілова. Дебютували : Уляна Глібкович та Артур Савчук, який вперше у житті читав для аудиторії та отримав оплески за свої вірші.Цілий шквал позитивних емоцій та неймовірних вражень викликали «поети-медики» (як вони самі себе називають) Іван Бойчук та Максим Гирич, які завітали до бібліотеки вперше. Неймовірна подача поезії та заворожуюча манера декламування довела, що слова справді мають силу. Родзинкою виступу цих хлопців стало читання віршів їхнього товариша Дмитра Бутенка, який теж був присутнім на літературних сутінках
Для вечорів у бібліотеці вже стало традицією приймати гостей з інших міст: Влад Волошин із Тлумача та Вікторія Ждан із Республіки Польща, які поділилися із оточуючими поетичними здобутками. Цього разу на абонемент вперше завітав поет із «файного міста» Тернопіль – Любомир Сарабун, співавтор збірки «Поетичні Бережани», автор деяких текстів до пісень гурту «Новимний Кудень», учасник численних конкурсів та фестивалів.

Звісно, не обійшлось і без музики на даному вечорі. Силу Слова доповнила сила Пісні, завдяки барду Андрію Маврику та учасникам гурту «Сни Дріади» – Тарасу Квітику і Михайлу Бойчуку.
Бібліотекар презентувала виставку-автограф «Барвінковий дивосвіт поезії», якою представила книги, подаровані бібліотеці учасниками проекту «Бібліотечник», ознайомила з книгами виставок «Книга шукає свого читача», «Кожна книга відкрита для тебе» та «Фантастика від А до Я». Вона подякувала всім за щирість слів, закликала і надалі читати книги та відвідувати бібліотечні заходи із такою ж заповзятістю.
Захід організований для юнацької аудиторії. Відповідальна – Кирста О. М.
На заході була присутня журналіст «Briz.if.ua» – О. Грегірчак.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top