«Фантастика і фентезі від «А» до «Я»

З 30 березня по 2 квітня 2017 року користувачі юнацького віку на абонементі ЦБ (вул. Короля Данила, 16) мали можливість поринути у неймовірний та захопливий світ фантастики, мандруючи сторінками книжок даного жанру. Подорож «Фантастика і фентезі від «А» до «Я» розповіла про різні течії даного виду літератури. Були представлені знайомі та популярні українські автори: Г. Л. Олді, В. Васільєв, О. Зорич. Особливу увагу бібліотекар звернула на книжки Марини та Сергія Дяченків. Вона підкреслила, що це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета у сучасному всесвіті фантастики та фентезі. Проза Дяченків – ярка та емоційна, її особливими рисами є психологічна достовірність, майстерність деталі, постановка складних, іноді морально-етичних питань та проблем. Вони дуже люблять експериментувати, тому кожна їхня нова книга – це пастка для читача, потрапивши у яку він просто не може не відчувати емоційного співчуття героям. Кількість нагород та премій найпрестижніших конкурсів, які отримали Марина та Сергій, незліченна. Зокрема, найпрестижніша із них – звання «кращих письменників-фантастів» у Європі («Єврокон-2005»).

Також присутні мали можливість поринути у всесвіт Олеся Бердника з книгами «Серце Всесвіту», «Альтернативна еволюція», «Покривало Ізіди», «Чаша Амріти» «Зоряний корсар», «Діти Безмежжя», Кожен твір – це мрія про грядущу Людину, яка стане правдивою дитиною Безміру, про творчі можливості людини майбутнього, згармонізованого світу. Це гімн нашим нащадкам, які, здолавши привидів страху, стануть новими Титанами, Щоб творити нову Землю. Автор творить власний варіант майбутнього, де герої долають час і простір.

Фантастична сага циклу «Гра престолів» Джорджа Р. Р. Мартіна давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на двадцять мов, продається мільйонними накладами та заворожила і відвідувачів бібліотеки.

Розкрити таємниці фантастики і фентезі юним читачам допомогли серії «Магія Фентезі», «Фантастичний бойовик», «Зірковий лабіринт», «STAR TREK» .

Літературна подорож «Фантастика і фентезі від «А» до «Я» – це відверта розмова із юними читачами про таємниці та сенс нашого Буття, про космоісторичну естафету віків, про долю цивілізації, про питання, на які ще не знайдені відповіді.

Захід підготований для юнацької аудиторії у форматі тижня юнацької книги, що проходить 27.03-03.04.2017р.

Відповідальна – Кирста О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top