“Синьо-жовтий символ України”

Наш стяг – пшениця у степах
Під голубим склепінням неба

Кожен народ, виборюючи незалежність та розбудовуючи державу, обирає символи своєї єдності, сили, свободи та честі. Державний прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, який уособлює самобутність і спадковість її державотворчих традицій.

Український прапор – це наш історичний дух, наша совість і незламність, це – вічножива пам’ять про героїчне минуле, це – гордість, слава і велич народу. Верховна Рада України 28 січня 1992 року затвердила державним прапором нашої країни – синьо-жовтий стяг.

З цієї нагоди, 28.01.2022 року, у бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено і проведено інформ-факт “Синьо-жовтий символ України”.

До заходу була оформлена книжкова виставка “Шляхом державотворення”,  на якій представлена історична, науково-пізнавальна література про нашу країну, її  багатовікову історію, тернистий шлях державотворення. Бібліотекар, Федишин В.В., розповідала читачам про появу українського національного прапора, його використання в Україні у різні історичні періоди. Протягом років наш стяг є не просто символом державності – він майорить під час найважливіших подій в історії країни. Синьо-жовтий прапор є  уособленням свободи, сили і єднання нашого народу. 

Відповідальна: Федишин В.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top