“Велике подвижництво Калини Ватаманюк”

Сьогодні свій день народження відзначає верховинська журналістка і  талановита письменниця Калина Ватаманюк. А народилася ювілярка 27 січня 1947 року в селі Кобаки, що на Косівщині, де пробігло її босоноге дитинство та заклопотана юність.

З нагоди її 75-річного ювілею бібліотека-філія №13 (с. Хриплин, вул. Берегова, 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготувала та провела захід “Велике подвижництво Калини Ватаманюк”.

Калина Ватаманюк – талановита письменниця, володарка найвищої журналістської премії “Золоте перо”, член спілки письменників України, лауреат літературно-мистецьких премій Василя Стефаника та Марка Черемшини. В 2003 році зі своїм чоловіком Дмитром заснувала духовно-екологічний центр “Здвижин”.  Даний їй Богом дар слова не розтратила на дорогах життя, яке часто було тернистим, а примножила його, духовними перлами прикрасила. Це, мабуть, було найголовнішою справою її життя – збирання і шліфування духовних перлин. Так народилися її духовно-пізнавальні книги. 

В 1995 році світ побачила її перша книга “Від лиця твого, Господи, судьба моя іде”, наступна виходить під таємничою назвоюМіж хрестами і зорями”, яка є логічним продовженням першої.

Життя дає письменниці багатий життєвий досвід і вона передає його читачеві, наставляючи його на путь істини. Третя книжка має назву “Ми діти світла”вона вчить нас, читачів, дивитися на світ очима душі, яка ніколи не обмане. Четверта книга “Сад моїх журавликів” це дар і присвята усім, хто відчуває у собі поклик неба, хто прагне відростити у собі духовні крила.
“Очима душі”– п’ята книга авторки, сповнена любов’ю до природи – всього творіння Божого та її вінця – людини.

З берегів серця пані Калини пішли в світи, аби причалити до сердець читачів, її книги, бо поливала їх письменниця світанковими росами, підживлювала молитвами, постами, любов’ю свого серця. Така її доля – нести зерна любові Божої. Її книги допомагають збагнути мудрість і глибину заповідей Господніх, вливаючи в душу світло Христового вчення.

Тож побажаймо сьогодні Калині Миколаївній рясних Божих благословінь, міцного здоров’я і надалі радувати читачів своїми духовними відкриттями.

Відповідальна: Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top