Скарбниця поетичної класики “Талант і мужність Лесі Українки”

Леся Українка — без перебільшення одна із найвизначніших постатей в історії української літератури. Її ставлять в один ряд із геніальними Тарасом Шевченком та Іваном Франком. 

23 лютого 2020 року об 11:30 працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика,5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в приміщенні клубу в/ч № 1349 (вул. Чорновола, 119 а) разом із завідувачкою бібліотеки військової частини Ларисою Петрівною Жалобіною провели масовий захід, присвячений річниці від Дня народження славетної поетеси, письменниці, перекладачки Лесі Українки –  скарбницю поетичної класики “Талант і мужність Лесі Українки” .

Із вступним словом “Леся Українка – скарб нашої Батьківщини” виступила Лариса Петрівна.

Захід включав виступ “Володарка пісень і мрій, і непокірних дум”, в якому Надія Каретнікова розповіла про життєвий і творчий шлях письменниці. Зокрема вона зазначила: “Обдарована від Бога дивовижної сили поетичним талантом, Леся Українка піднесла до нього і свій Дух, сягнувши вершин, на які одважуються зайти тільки генії. “Тихий спів” поетеси був  непримиренним до рабського приниження і запроданства, до лицемірства і деспотизму, до моральної убогості і тиранії…”

Також військовослужбовцям була презентована бібліотечна виставка “Високе світло імені та слова”. 

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top