“Соборна Україна – вільна країна”

20.01. 2022 року о 12.00 год. працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували та провели  патріотичний мікс «Соборна Україна – вільна країна.»

22 січня наша країна відзначає величне національне свято – День Соборності України. У цей день, в 1919 році, на Софійській площі в Києві, директорія Української народної республіки урочисто проголосила Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу. Це свято має історичне та політичне значення для суверенітету нашої держави. Сьогодні в Україні знову триває неоголошена Росією війна, розпочата у 2014 році. Однак ми знову показуємо ворогові та всьому світу свою справжню єдність. Українці знову встали обороняти свою незалежність та територіальну цілісність. Історія повторюється, а втім, на відміну від 1918 – 1921 років, сьогодні Україна має достатньо сили для того, щоб здобути перемогу.

 Користувачі не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.   Виставка «Єдність рідної землі – основа нації й держави» мала попит у користувачів, і вони з цікавістю переглядали книги та періодику, яку запропонували працівники бібліотеки.

Відповідальна за проведення Лесик Л. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top