“Живе на світі добра казка”

18 січня 1882 р. у Лондоні народився англійський дитячий письменник, творець Вінні -Пуха – Алан Олександр Мілн. Плюшевий ведмедик приніс авторові славу та популярність.

З нагоди 140-ої річниці від дня народження А. Мілна в бібліотеці-філії №1(вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проведена палітра творчості  “Живе на світі добра казка”.

Алан Олександр Мілн (18 січня 1882 — 31 січня 1956) освіту здобув у Вестмінстер-скул та Трініті-коледжі Кембріджського університету. В 1906—1914 рр. був помічником видавця журналу «Панч». Під час служби в армії, коли йшла Перша світова війна, почав писати п’єси. Після поранення у Франції 1919 р. демобілізувався і цілком присвятив себе літературі.

 В його віршованих книжках «Коли ми були дуже юні» (1924 р.) і «Тепер нам уже шість» (1927 р.) вперше з’явився образ Крістофера Робіна, хлопчика, прототипом якого став син Мілна. Його прозаїчні книжки «Вінні Пух» (1926 р.) і «Дім на Пуховому узліссі» (1928 р.) розповідають про пригоди плюшевого ведмедика Вінні Пуха, іграшки Крістофера Робіна. Популярність Вінні-Пуха в світі не знає кордонів: в Польщі,  як мінімум в трьох містах,  вулиці названі його ім’ям, а образ плюшевого ведмедика відображений на марках, як мінімум,  18 країн світу. У 1958 р. книга про Вінні-Пуха була переведена на латинську мову, а в 1982 р. композитор Ольга Петрова на основі сюжету Мілна написала оперу про Вінні-Пуха. Алан Олександр Мілн до появи книг про Вінні-Пуха співпрацював з англійським гумористичним журналом “Панч”, і вважався досить відомим драматургом, який писав серйозні п’єси для дорослих. Однак після Вінні-Пуха Мілна стали сприймати виключно як дитячого письменника, що сам автор вважав образливим і несправедливим. Однак нічого вдіяти з цим Мілн не зміг – сьогодні з його творчої спадщини відомий тільки Вінні-Пух.

Сподіваємося, що твори Алана Мілна для дітей даруватимуть радість ще не одному поколінню юних читачів.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top