“Соборній Україні слава нині і повік”

22 січня ми відзначаємо чергову річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 22 січня 1919 року відбулося урочисте об’єднання українських земель, а разом з тим – українських традицій, звичаїв, мови; що мало історичне значення для українського народу.

З нагоди Дня Соборності України у бібліотеці-філії №24 (с. Драгомирчани, вул. Незалежності, 77) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 23.01.2022 року було проведено літературний хіт-бек “Соборній Україні слава нині і повік”. Ми пригадали історію виникнення свята, ознайомилися з цікавими фактами про Україну, провели аналіз історичних подій. 

Здавалося б, нарешті ми отримали те, заради чого сотні років відчайдушно боролися й гинули мільйони наших предків, щоб отримати таку бажану свободу. Здавалося, давно все скінчилося, давно минуло. Але нас знову намагаються поділити на Захід і Схід. Тривають військові дії на сході України. Але ми віримо, що територіальна цілісність України залишиться непорушною. Будьмо свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ зможемо досягти мети – побудови багатої, вільної й демократичної України.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top