“Україна єднає – Україна це ми!”

22 січня наша країна відзначає величне національне свято – День Соборності України.

З нагоди цієї дати у бібліотеці-філії №12 (с. Микитинці, вул. Грицишина, 10) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлено та проведено історичну годину “Україна єднає – Україна це ми!”.

День соборності України – свято, яке символізує єдність українських земель. Це одне із найважливіших свят нашої країни, адже цього дня відзначається і День соборності, і перше проголошення незалежності України.
Гунчак Тетяна ознайомила присутніх з історію виникнення свята – Дня Соборності України, історичними фактами про Україну. Разом пригадали видатних українців, а ще розповіла про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 21 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Також було організовано книжкові виставки та тематичні полиці, на яких представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України. А справжньою родзинкою нашої зустрічі стало викладання карти України у вигляді пазла  «Соборна Україна очима дітей». Цією поробкою діти зуміли передати тривогу за Україну й водночас сказати, що ціле і соборне завжди формується із частин.

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри у майбутнє!

Відповідальна: Гунчак Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top