“Собор свободи нам серце зігріва”

22 січня українці відзначають одне із найважливіших національних і державних свят – День Соборності. Саме цього дня, рівно сто років тому, дві українські землі, які кілька століть були політично розірвані, об’єднались, утворивши одну спільну національну державу – Українську Народну Республіку (УНР).
22 січня 2019 року о 13:00 на  на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської проведений  історичний інформ-мікс “Собор свободи нам серце зігріва” (до 100-річчя Акту злуки ЗуНР і УНР та відзначення Дня Соборності України.

В програмі заходу:

-календарний інформер “Україна- неповторна, Україна- єдина, Україна-свята”;
-інформ-хроноскоп ”Соборність – одвічна мрія українців”
-книжкова виставка “Собор свободи нам серце зігріва”;


-символічний ланцюг єднання в бібліотеці “Україна- єдина країна”;


-інформаційна бібліовітрина.

Бібліотекарі запропонували користувачам бібліотеки освіжити і перевірити свої знання з історії України, зафіксувати у пам’яті події, які сформували нас як єдину націю. Вони підкреслили, що подія, яка відбулася сто років тому, була однією із найвизначніших у час Української революції 1917–1921 років. Адже ухвалення цього документу означало об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну державу. Це вперше у нашій історії національна ідея українців – стала реальністю. На жаль, єдина держава від «Сяну до Кавказу» не могла відбутися у цей складний і буремний період. Однак незалежність УНР та проголошення Акту злуки із ЗУНР – стали символом та важливим уроком для всіх наступних поколінь українців. Українській державності вже сто років! Ми країна із великим і цікавим минулим.
Також в цей день працівники ЦМБ, як і інші бібліотекарі МЦБС взяли участь в проведенні Всеукраїнської естафети єднання, чим вшанували багатовікову історію національного державотворення, засвідчили повагу до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, єднання суспільства у справі розбудови України як високорозвиненої європейської держави.

Захід підготовлений та проведений для широкого кола користувачів в рамках відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921р.р.    

 Відповідальні: Микитюк У.С., Данилів Л. В., Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top