Стенд опитування «Мій кумир з книжкової долини»

«Уміння читати і мислити – тісно взаємопов’язані» К. Нестлінгер 

Літо – час читати! Читання – це розвага і праця водночас! Це велика інтелектуальна і творча праця, яка виховує майбутнє кожного.

19 липня в 15.00 Центральна бібліотека для дітей (вул. С.Бандери, 8) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради  презентувала читачам стенд опитування «Мій кумир з книжкової долини». Запитуємо у читачів різного віку про їх читацькі уподобання, про літературних героїв, які залишили сильні враження, про вміння читати, про потребу виховати в собі щоденну звичку працювати з книгою. Стенд опитування пропонує учасникам різні варіанти розповіді про улюбленого героя: є зразки портфоліо, за яким можна розказати про героя, анкети, літературні кросворди, ігри, лист герою чи автору.

Спілкування з читачами біля стенду опитування було дуже цікаве і різноманітне. Виявилося, що кумирів серед літературних героїв у читачів немає, проте улюблені герої є! І вони різнопланові: герої і із фентезі, і з романів історичних, і з сучасної прози, і казкові. Діти читають! А це значить, що наше майбутнє – в надійних руках. Як казала Астрід Ліндгрен: «Діти творять дива, коли вони читають». Тож кожному, хто долучився до стенд опитування, ми подарували пам’ятку творців свого майбутнього.

Пам’ятка творців свого майбутнього:

  •    Не воювати
  •    Задовольнятися своєю землею і не претендувати на інші.
  •    Бути обережними з науково-технічними винаходами, щоб не зашкодити людству.
  •    Любити красу, мистецтво, дбати про духовне здоров’я людства.

Нам завжди хочеться дізнатися, що трапиться з нами через місяць, рік, через десяток років… Ми тривожимося не тільки за себе, але й за рідних, близьких, за майбутнє всього людства. В якому стані буде наш спільний дім – Земля, – це залежить від нас! Саме ми – його творці!

Читайте! Читання розвиває критичне мислення! А це значить, що ваша доля буде у ваших руках!

Відповідальна за підготовку та проведення заходу Томілова Л.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top