“Сторінками відомих бестселерів для молоді”

Здавалося, лиш недавно, в 60-70 роках  минулого століття в літературі з’явився і набув популярності жанр фентезі. Але, книги в цьому жанрі писалися задовго до цього. Споконвіків письменники в своїй творчості зверталися до міфології, в своїй уяві творили небачені світи  Кількість тем фантастичних творів безмежна як безмежна людська фантазія. А ось батьком-засновником фентезі вважається оксфордський професор Дж. Р. Р. Толкієн .

Це книги, які підкорюють серця сучасних читачів від молодшого шкільного віку до підлітків.

Навіть якщо раніше більшість людей мало цікавились літературою фентезі, і книжки цього жанру лише зрідка знаходили шанувальників, то завдяки масовій культурі і екранізаціям , напевне, всі почули про Гаррі Поттера і однойменний цикл від Дж. К. Роулінґ, про «Володаря перснів» , «Гобіта» Дж. Р. Р. Толкіна, про славнозвісного Джона Сноу і Дейнеріс з «Пісні Льоду і Полум’я» Джорджа Мартіна і, звісно, про «Хроніки Нарнії» К. С. Льюїса.Одне із стратегічних завдань  бібліотек –  популяризація книг різних жанрів.

1.04.2021 р. о 14:00 працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували для користувачів читального залу ЦБ та віртуальних користувачів Літературну мандрівку “Сторінками відомих бестселерів для молоді” (до Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги). Бібліотекар читального залу Оксана Дубовська підготувала презентацію про книги фентезі “ На сторінках сучасних книг живуть дива і оживає казка” і аудіо коментар до неї.

 Помилково вважати, що жанр фентезі є новітнім в українській літературі. Насправді наші предки споконвіків в своїй творчості зверталися до древніх легенд і міфології. В українців завжди був особливий зв’язок з природою.

З першими прообразами українського фентезі знайомий фактично кожен. Це “Лісова пісня” Лесі Українки, “Вій” та “Ніч перед Різдвом” Миколи Гоголя, “Конотопська відьма” Григорія Квітки-Основ’яненка, «Тіні забутих предків» Коцюбинського Елементи фантастики зустрічаються навіть у Шевченка — першим твором, який відкриває “Кобзар”, є цілком фантастична поема “Причинна”. Це книги, які підкорюють серця сучасних читачів від молодшого шкільного віку до підлітків.

Це книги, які підкорюють серця сучасних читачів від молодшого шкільного віку до підлітків.Тому читайте книги, поринайте в невідомі, незвідані світи де літають дракони і бігають перевертні, де біля кожного дерева можна зустріти фею, ельфа або мавку. Мрійте, фантазуйте, креативно ставтеся до всього, що відбувається навколо.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Оксана Дубовська.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top