“У світі пернатих”

Твердження, що краса врятує світ, відомо всім, бо людина стала людиною, коли побачила яскраве різнобарв’я рідної природи, коли почула спів жайворонка й тьохкання солов’я, коли відчула тонкі пахощі бузкового цвіту й медові розливи білої акації. Але людина інколи забуває, що вона є лише часточкою природи, із законами й силами якої необхідно рахуватися.

Щорічно 1 квітня відзначається у світі  Міжнародний день птахів. Саме цього дня в 1906 році  була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. На нашій планеті понад 8600 видів, зокрема в Україні понад 360 видів осілих, перелітних, зимуючих та залітних птахів. Птахи прикрашають землю. Їх весела, дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляє природу, вселяє в нас бадьорість і радість.

1.04.2021 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  підготували інформаційну хвилину «У світі пернатих».

В бібліотеці організована книжкова виставка «У пташиному царстві».

Матеріали виставки допоможуть розкрити загадки птахів. Діти дізнаються про найвідоміші види птахів, які існують на території України і нашого краю, про те, чим вони живляться, як будують свої гнізда, як вони знаходять шлях у вирій, а потім безпомилково повертаються додому? І чому одні живуть у густих лісах чи болотах і не витримують присутності людини, а інші легко пристосовуться до життя поруч із нами? Чому птахи, зрештою, співають.

 А  ті, у кого є домашні улюбленці – птахи знайдуть поради: яких птахів вибрати, як за ними доглядати та лікувати.

А щоб перевірити свої знання пропонуємо взяти участь в онлайн вікторині «Чи знаєш ти, що…?», перейшовши за посилання:

https://www.fyrebox.com/play/viktorina-do-mizhnarodnog_2DGNqy3dV?fbclid=IwAR3wr_7clTR3Fnh9Xt7c1uXvEZ10_BCVks_7E_cBWzxOxhGRX5urzSs3gR0

Ми сподіваємося, що наша інформація допоможе пізнати цікавий світ птахів.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top