Тарас Шевченко провісник долі України

Неначе праведних дітей,
Господь, любя отих людей,
Послав на землю їм пророка;
Свою любов благовістить!
Свавду возвістить!
Неначе наш Дніпро широкий,
Слова його лились, текли
І в серце падали глибоко!
Огнем невидимим пекли
Замерзлі душі
Т. Шевченко “Пророк”
                                     

10.03.2023 року в бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець вул. Вовчинецька, 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулись Шевченківські читання з учасниками народного аматорського хору “Червона калина”.

Тарас Шевченко… Пророк, народжений від національної печалі, гніву  й образи за зганьблену честь України, був посланий на нашу землю

… свою любов благовістить!
Святую правду возвістить!

Шевченкове слово було таким оголеним і гарячим, що обпікало губи, хоча торкалися його слова не всі. Пекли вогнем невидимим багатьох.

Хай тепер обпікає примерзлі душі огнем словесним наш Шевченко. Хай  воскресне він, пророк народу нашого, повсякчасно у наших благородних промислах і державних ділах. Тому й ми обрали Тараса Шевченка за будителя України. Нехай вогненне слово літає по всій Україні і запалює народ. І хай повіє новий огоні із Холодного Яру, внукам і правнукам про це заповідай! Бути тобі віщим Кобзарем!

Тому і вибрав Бог Тараса бути віщим Кобзарем! Тому і йдуть до Кобзаря, на могилу вклонитись і помолитись за Україну, за народ стражденний.

Так і учасники народного аматорського хору «Червона калина» ще у 1990 році були у м. Каневі  та в піснях, віршах прославляли Великого Кобзаря. Поїздка була важкою, цікавою мов молитовна проща.

Для присутніх також була представлені книги про писемність та поетичне слово Т.Т. Шевченка. Тож славимо слово нашого пророка і не забуваймо!

Відповідальна за проведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top