“Творець історії і літописець”

В історії української науки і культури одне з почесних місць по праву належить Михайлу Сергійовичу Грушевському. Масштабність наукової та суспільно-політичної діяльності Михайла Грушевського перетворила його ім’я на символ українства кінця ХІХ – першої третини ХХ ст.

29 вересня, з нагоди 155-ї річниці від дня народження М. Грушевського,  працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС, Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели інформ-досьє «Творець історії і літописець».

  В бібліотеці була представлена книжкова виставка «Апостол української ідеї».  На виставці представлені книги, в яких  відтворено найрізноманітніші факти його наукової, громадської й державно-політичної діяльності. Представляючи виставку, бібліотекарка розповіла про життєвий  та  творчий  шлях Михайла  Грушевського, про  велику творчу  спадщину  ученого  і політичного  діяча,  яка  охоплює  близько  двох  тисяч  друкованих  праць  з  різ-них  галузей  українознавства. Зокрема: «Історія України-Руси» в 11-ти т., «Історія української літератури» в 6-ти т., «Нарис історії Київської землі від смерті Ярослава до кінця ХІV ст.», «Про стародавні часи на Україні», «Як жив український народ» та інші.

Користувачі можуть переглянути відеопрезентацію, в якій висвітлюється постать М. Грушевського як історика, політика, державотворця, письменника і будівничого української нації.

Відповідальна Кононенко Л.М.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top