Творча зустріч із Ярославою Харук “Мойого серця спів…”

Сьогоденний небосхил нашої поезії рясніє неймовірними хащами неомодерну, різноманітністю жанрів, розмірів, художніх засобів… На цьому розмаїтому фоні, без залучення складних поетичних форм, Ярославі Харук вдалося створити свій особливий поетичний світ – світ любові у віршах,  що вражає своєю первозданною щирістю і чесністю, ніжністю і любов’ю.

30 травня 2023 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася творча зустріч із Ярославою Харук “Мойого серця спів…”. Модератором заходу була Надія Каретнікова. Вона представила присутнім гостю книгозбірні – надзвичайно світлу і добру людину, поетесу, мисткиню, берегиню своєї родини і роду.

Ярослава Харук народилася на Львівщині в багатодітній родині. З дитинства захоплювалася  літературою, музикою, українською художньою вишивкою, поезією. В 2017 році видала поетичну збірку “Мойого серця спів…”. Кожна строфа, кожне слово її віршів ніби виткані з любові, виповнені теплом душі і щирістю серця. Вона стала учасницею літературної платформи “Об’єднані словом” при обласній редакції газети “Галичина” та членкинею клубу “Люди золотого віку”, керівником якого є завідувачка бібліотеки-філії № 7 Ірина Тарновецька-Мороз. 

Дуже щиро і тепло були прочитані поезії авторкою. Ярослава Харук зазначила у своєму виступі: “Мої вірші – це моя душа. Це музика мого серця”.  Також пані Ярослава розповіла про свої захоплення українською вишивкою та складанням дерева роду. В читальному залі  ЦБ була оформлена виставка робіт майстрині української вишивки.

Присутні на заході мали змогу познайомитися з відомою  журналісткою, авторкою ведучою теле-  і радіопрограм, співачкою Галиною Ільєвою, яка написала музику на вірш Ярослави Харук та виконала романс. Також  пісню  “Хризантеми” на слова п. Ярослави виконала Галина Різничук.

У залі були присутні учасники клубу “Люди золотого віку” і шанувальники творчості, які привітали Ярославу Харук та поділилися враженнями від зустрічі.  На зустрічіц виступили: Мирон Левицький, Іван Макаровський, Ганна Паркулаб, Ольга Кирста та директор МЦБС Оксана Вовк.

Відповідільна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ – Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top