Мотиватор здоров’я “День, вільний від тютюнового диму: Подбайте про себе і своє здоров’я!”

Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну. 

Щоб проінформувати користувачів та мешканців мікрорайону, працівники абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 30 травня 2023 року, підготували та провели стріт-акцію “Мотиватор здоров’я: день вільний від тютюнового диму. Подбайте про себе і своє здоров’я!”.

Метою проведення цієї акції було долучення до низки  заходів, які щорічно проводяться в рамках інформаційно-профілактичної кампанії,  спрямованої на зменшення шкоди тютюнопаління.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я в світі від причин, пов’язаних з курінням, щорічно передчасно вмирають більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків, або від СНІД.

Вживання тютюну — окрема найзначніша запобіжної причиною смерті в усьому світі. В даний час смерть кожного десятого дорослої людини у світі пов’язана з наслідками тютюнопаління. Протягом більш ніж двадцяти п’яти захворювань (серцево-судинних, легеневих та онкологічних) погіршується під впливом куріння.

Завдання Всесвітнього дня без тютюну – привернути увагу до небезпек для здоров’я, які тягне за собою вживання тютюну, і закликати до проведення ефективної політики щодо зменшення масштабів споживання тютюнової продукції в усьому світі. Щороку вибирається нова тема дня, пов’язана з одним з аспектів проблеми, якої присвячуються проведені заходи.

В цьому році ВООЗ визначила темою Всесвітнього дня без тютюну підвищення податків на тютюнові вироби і закликає уряди країн робити рішучі кроки в цьому напрямку.

Під час проведення вуличної акції працівники бібліотеки роздавали перехожим листівки-пам’ятки, в яких йшлося про шкоду куріння на організм людини.

Відповідальні: Зіняк М.В.,  Микитюк У.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top