Творчий вечір Тетяни Кріль (Квітани)

23 жовтня 2019 року о 17:00 в читальному залі ЦМБ (вул. Пилипа Орлика, 5), за організації працівників абонементу ЦМБ (вул. Короля Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся творчий вечір поетки, учасниці жіночого поетичного клубу “Натхнення”, а також фотографині та фотомоделі – Тетяни Кріль (Квітани).

Світлина від Івано-Франківська МЦБС.На вечорі присутні змогли ознайомитись із поезією Квітани із дебютної збірки “Душа Квітки”, яка занурює читача у дивовижний світ почуттів, які розкриваються, немов та квітка пелюстка за пелюсткою, відкриваючі в Душі неймовірні почуття любові, затишку, спокою, коли приходить чітке усвідомлення того, що все, що правдиве та істинне – стане явним.

Квітка Вогняна в серці розцвіла!
Корені її – глибоко в Землі!
Взрощена вона – в пристрасті жаги,
Де жарин тепло спалює страхи!

Поезія авторки сповнена енергетичним теплом, де чоловік та жінка – єдиний цілісний Світ в усіх просторах і часах, проявлений тут і зараз на цій Землі! За словами Ольги Андріяшко, засновниці та керівниці жіночого поетичного клубу “Натхнення”, – для поетки дуже важливо говорити, творити свої слово-світи і бути почутою водночас іншими, бо ж деколи несила тримати те, що б’є зсередини.

Тому голос її звучить до читачів, і голос той щирий, жіночий, справжній. Хай поки нерішучий, ще не відшліфований, але Квітана знає, що має своє Слово, яке проростає в ній барвами та піснями, квітами та птахами.

 

Всі, хто прийшов послухати той голос, мали змогу купатися у ньому, бо Світла і Любові завжди хочеться людям…

Попросила у Землі вислухати сповідь,
Мою власну, що в душі різні думки родить!
Боса,легкою ходою підійшла до Пра, –
Де ПраМатір розмовляє прямо з Джерела!

Наталія Команяк підкреслила, що перша збірка Тетяни Кріль (Квітани) “Душа Квітки” – це занурення в переживання кохання: справжнього, без компромісів, без умовностей,без заборон. Через римовані рядки виливаються внутрішні емоційні суперечності, які проходять душа і тіло на шляху свого становлення та оновлення. Авторка чесно і чутливо занурює читача в історію кохання Двох – ту, яку можна відчути тільки Серцем…

І від дна до вершини –
Відстань цілого Світу

Прірва часу, уроків,-
Безодня Життя!”

Вдалим візуальним супроводом поезії Квітани стала графіка Володимира Барана. Художник підкреслив, що ілюстрації, представлені в першій книжці Квітани були намальовані ним в період з 1998 по 2008 роки. Це був період емоційного пошуку та формування власного стилю. В основі графіки лежать образи із сновидінь та думок, а також ілюстрації до прочитаних ним книжок та власних переживань та емоцій. І тепер,через десятки років і роботи відгукнулись до текстів талановитої Тетяни Кріль.

Дебютна збірка “Душа Квітки”, без сумніву вражає читача творчим тандемом сили слова Тетяни Кріль (Квітани) та глибини малюнку Володимира Барана (Butcher). Багатогранна особистість – коваль за покликанням, майстер по шкірі, дереву, металу, в закапелках Душі якого безліч намальованих ілюстрацій, які легко лягли та мелодійно відгукнулись на авторські вірші Тетяни Кріль (Квітани).

Емоційності творчому вечору надав чудовий виступ вільного музиканта-барда Богдана Доща. Щирість виступаючої Квітани, тепле сприймання її поезії присутніми в залі надало заходу особливої атмосферності.

Фото Наталі Команяк і Тараса Гашевського .
Інформаційна підтримка: газета “Галичина”.

Відповідальна за проведення завідувачка відділу обслуговування ЦБ Кирста О.М. і Тетяна Кріль.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top