Тиждень екологічних знань “Збережемо землю разом” 

Сьогодні у нашій країні назріла необхідність здійснення “екологічного інформування” з метою підвищення почуття відповідальності кожної людини за збереження і раціональне використання навколишнього середовища. Всі ми дуже добре знаємо як поводитись, щоб не нанести збитків природі і багато говоримо про її захист, але треба кожному почати з себе, душею відчути єдність з природою. Пам’ятаймо, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція може призвести до екологічної катастрофи. Саме тому, з 15 до 22 квітня, в рамках відзначення Дня Довкілля в Україні (17.04 – щорічно відзначаєтьсяу третю суботу квітня) та Всесвітнього дня Землі (22.04), працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували до уваги користувачів бібліотеки в рамках тижня екологічних знань “Збережемо Землю разом” за програмою:

  • 15.04 – екоакція “Зелений паросток майбутнього” (висадження квітів на прибібліотечній території)
  • 17.04  – екотолока “Разом зробимо Землю чистішою” (прибирання території біля бібліотеки).

  • 18.04 – виставка-роздум “Збережемо землю разом”

  • 19.04 – екологічний відеолікбез “Чисте довкілля: від інформування до роздільного сортування”, який підготувала бібліотекарка – Зіняк М.В.:

     

  • 20.04 –  Фотовиставка “Природа – музика душі фотомитця” –  фотороботи користувачки бібліотеки  Маряни Сурмачевської (22.04 – Всесвітній день землі); 
  • 21.04 – «Доторкнутись до природи серцем» – природа в творчості мешканців  будинку підтриманого проживання для людей з інвалідністю “Оселя Віри, Надії, Любові” Уляни Белей та Любові Оробець.  “Природа очима художника” – виставка робіт учасника АТО Ярослава Туріва.
  •  “22.04 –  поетичний струмочок  “Я паросток ЗЕМЛІ цієї…:  природа в творчості  прикарпатських поетів  (22.04 – Всесвітній день землі).

Основними завданнями тижня екологічних знань є привернення уваги молоді до екологічних проблем та виявлення нових ідей збереження навколишнього середовища. Сьогодні, більш ніж будь-коли, збереження життя на Землі вимагає від нас почуття загальної відповідальності, дає можливість уважно обдумати дії, які кожен із нас має зробити в напрямі збереження та відновлення довкілля, визначити роль кожного у збереженні нашої планети. Саме ці та інші питання збереження довкілля обговорювали бібліотекарі спілкуючись з молоддю під час проведення заходів екологічного тижня. Щоб мати здорове та чисте довкілля, частину проблем повинна вирішувати держава, але є багато таких, що напряму залежать від кожного з нас. Димні звалища, купи викинутого непотребу, переповнені сміттєві баки – такі картини знайомі багатьом жителям нашого міста Бібліотекарі своїм прикладом на екотолоці продемонстрували, що для того, щоб було чисто в місті – головне самим підтримувати чистоту та не смітити.

Екотиждень підготовлений для юнацтва.
Відповідальні – Зіняк М.В., Данилів Л.В.. Микитюк У.С.; інформацію про захід підготувала – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top