Тренінг “Нові професії на ринку праці:формула вибору”

Не обов’язково досягти якогось зоряного
успіху, але бути чесним із самим собою
в обраній професії – обов’язково”
Роберт Де Ніро

24.05 в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  проходив тренінг “Нові професії на ринку праці:формула вибору”.

Одним із найважливіших кроків в житті є вибір професії. Від того, яким буде цей вибір, залежить, як складеться подальше життя та як в ньому будеш себе почувати. Світ не стоїть на місці, і вміння швидко та результативно адаптуватися вносить у професійне життя чимало змін.

Поява нових професій тісно зв’язана зі сферами, на які вплинули глобальні події. Прикладом цього стала світова пандемія, яка змінила нашу уяву про дистанційне навчання, про візит до лікаря, про покупки та ін. Тому на ринку праці з’являються нові професії: менеджер онлайн навчання, сіті-фермер, дизайнер емоцій та ін.

В тренінгу взяли  участь учні 9-11 класів. Старшокласники дізнались відповіді на такі питання: 

  • Нові підходи до вибору професії на  вимогу 21 століття;
  • Яка професія допоможе розкрити індивідуальний потенціал;
  • Які професії будуть популярними найближчі роки;
  • Які нові сучасні підходи до освіти;
  • Які навички найбільш потрібні роботодавцям.

Також  користувачі ознайомились із формулою вибору професії, скомбінували “Логічний ланцюжок” завдань свого вибору. В цьому їм допомагали анкети: “Професійна орієнтація: як зробити вибір”, “Ким бути” та книга Сухенко Т. Як обрати професію майбутнього: Посібник з профорієнтації для молоді віком від 13 до 80 / Т.Сухенко.- Харків: Фоліо, 2016.-80 с.; іл.

Підготувала  Капущак В.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top