«Туберкульоз – знай, стережись, не бійся!»

24 березня – за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у світі відзначають День боротьби із захворюванням на туберкульоз.
125 років тому, 24 березня у 1882 році, німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття (збудника) туберкульозу. Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Збудник туберкульозу – паличка Коха. Вчені довели, що туберкульоз не є спадковою хворобою.

З метою підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу та привернення уваги до масштабів цієї хвороби, способів її профілактики і лікування, 23.03.2023 року працівники бібліотеки-філії №4  (вул. Коновальця, 132а ) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради організували і провели медичний рупор «Туберкульоз – знай, стережись, не бійся!». Кожен українець має усвідомити, що життя і його тривалість залежить, в першу чергу, від нього самого. Кожна людини є «архітектором» свого здоров’я та довголіття. Тому, головною вимогою є медичне обстеження.
Відповідальні: Лесик Л. А., Ліктей Н. К.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top