“Українська вишиванка мандрує вулицями рідного міста”

19 травня 2022 року працівники бібліотеки- філії №1 по роботі з дітьми Івано- Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проекту “Бібліотека у дворах” провели народознавчий екскурс “Українська вишиванка мандрує вуличками нашого міста”.

Вишиванка- один із символів нашого народу, знак зв’язку поколінь, і те, що сьогодні українські сім’ї  вбираються у вишиванки – це підтвердження інтересу до своєї культури, вшанування традицій та звичаїв, бажання єдності особливо під час війни, це повага до своєї історії, національного роду.

Бібліотекарі сьогодні “вишивали українські узори із книжок і добрих слів” на вуличках рідного Івано-Франківська. Запрошували жителів та гостей міста поринути у світ вишиванок, гортаючи яскраві сторінки народознавчих книг, доторкнутись до споконвічних  традицій, дізнатись про цікаві факти вишивки і вишиванки. І в знак єднання бібліотекарі дарували перехожим і читачам, які сьогодні завітали у бібліотеку і з гордістю наділи національну святиню – вишиванку, зроблені власноруч жовто-блакитні патріотичні квіти.

День вишиванки єднає Україну! 

І хай сьогодні усі вишиванки українців поглинають потужну енергію Сонця, і ми станемо ще сильніші й згуртовані у нашій вірі, надії і любові до Бога і рідної Землі.

Бережи українське – носи вишиванку! Ми непереможні! Бо ми Українці!

Відповідальні: працівники бібліотеки-філія №1 по роботі з дітьми.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top