“Уроки Чорнобиля для України і світу”

Пилить ще атомний реактор, дає взнаки
Та катастрофа, проклята АЕС.
Це мука, плач і крик, і спадок на віки…
Так людство платить за прогрес…

Не із сторінок давніх літописів і не з легенд та переказів увірвалося у наше життя це моторошне слово “Чорнобиль”. Воно стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих та мутованих звірів.

26 квітня 1986 року – одна з найтрагічніших дат в історії людства: на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції за 110 кілометрів від столиці України Києва, майже в центрі Європи, сталася аварія, яку обґрунтовано кваліфікують як найбільшу в світі техногенну й екологічну катастрофу. 

26.04. 2022 року в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася екологічна година “Уроки Чорнобиля для України і світу”. Бібліотекар читального залу Зоряна Петрик підготувала тематичну презентацію про трагедію, яка стала страшною сторінкою не лише в історії нашої держави, але й всього світу. 

Минуло вже 36 років… Втім, сам Чорнобиль не минув. Він промовисто нагадує про себе щодня численними проблемами в різних сферах суспільства, у долі мільйонів людей, житті кожного з нас. Чорнобильська катастрофа, котра застала нас зненацька, виявивши нашу низьку готовність до екстремальних ситуацій, поки що мало чого нас навчила…

Чорнобиль – важка спадщина для майбутніх поколінь… Ми не маємо права забувати їх героїчний подвиг, відданість присязі, проявлену мужність і професіоналізм при виконанні службового обов’язку ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

Герої – чорнобильці! Ваш подвиг неоціненний для всього людства! 

Героям, які віддали свої життя, ВСІМ ЛІКВІДАТОРАМ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ АВАРІЇ…ВІЧНА СЛАВА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ! 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top