Урок духовності “Йосиф Сліпий – отець та ісповідник УГКЦ”

Кардинал Йосиф Сліпий справді одна із яскравіших постатей багатостраждальної мученицької Української Греко-католицької Церкви.

З нагоди 125 річниці від дня народження визначного богослова ХХ століття, бібліотекарями бібілотеки-філії № 2 17.02.17 о 12.00 год був проведений урок духовності “Йосиф Сліпий – отець та ісповідник УГКЦ”.

Урок проводився в СШ № 13 з учнями 9-Б класу (класний керівник Бідочко Л.І.).

Знайомлячи учнів з багатою, повчальною біографією митрополита Йосифа Сліпого, бібліотекар Захарів О.Я. наголошувала, що ця людина збагатила сторінки української церкви, і у критичні роки нашої історії загалом особистого ставлення до духовного життя знаходила реальні шляхи пробудження рідного народу та утвердження української держави. Його багатогранна діяльність є вагомим внеском у духовне й національне життя України.

У 1999 році у видавництві “Плай” вийшла антологія поезій, присвячених Блаженнійшому Патріарху Йосифу Сліпому.

Бібліотекар Максимів М.Д, зачитувала уривки з поетичних творів різних авторів.

Для огляду літератури була представлена виставка “Слово правдиве як сповідь”.

Учнів ознайомили з монографічними дослідженнями про роль греко-католицької церкви як різних етапах української історії та з книгами, які розкривають вплив спадщини Й.Сліпого на розвиток християнського життя в Україні. А саме: “Церква, духовність, нація”, В. Марчука “Греко-католицька церква. Початки підпілля” Н.Концур-Карабінович, Релігійне життя на Прикарпатті 1944-1990 роки” І. Андрухіва, “З історії релігійної думки на Україні” М. Грушевського, “Кардинал Йосиф Сліпий і сучасність” (матеріали наукової конференції).

Відповідальна за захід – Захарів О.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top