Урок пам’яті “Вірний син України”

“Змислом мойого цілого життя було, є і буде: Україна вільна, Україна Соборна, Україна без холопа і без пана. Я вірю в перемогу, я вірю так сильно, що можна вмерти. З цього шляху мене не заверне ніщо: ані тортури, ані пекло тюрем, ані смерть”

(Ярослав Стецько)

19 січня 1912 р. в Тернополі народився Ярослав Стецько, один із ідеологів та провідників українського націоналізму, голова Проводу ОУН-б, президент Антибільшовицького блоку народів. Ще юнаком включився в національно-визвольну боротьбу, ставши членом нелегальної організації ”Українська націоналістична молодь”, а відтак підпільних Української військової організації та Організації українських націоналістів. Для нього український націоналізм був не просто ідеологією – ідея Нації була його дороговказом, а членство в ОУН значило фанатичну відданість справі на все життя.

Вшановуючи пам’ять про свого героя, бібліотекарі краєзнавчого відділу МЦБС (вул. І. Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували для користувачів відео ролик “Вірний син України”, який знайомить про життя і діяльність Ярослава Стецька. Він був одним із найяскравіших представників покоління визначних борців, вихованих ОУН.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу МЦБС.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top