“У дитини є право”

Сьогодні, 1 червня, у всьому світі традиційно відзначається Міжнародний  День захисту дітей. Рішення про відзначення цього дня 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров’я і життя дитини – одним із пріоритетів у своїй діяльності.

Діти – наш найдорожчий скарб, це наша гордість, радість і наше майбутнє. Адже саме в них ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними і виростали справжніми патріотами своєї землі.

З нагоди святкування Міжнародного Дня захисту дітей працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради рамках проекту «Літо +» на літньому майданчику організували правознавчу полицю «У дитини є право».

Бібліотекарки  познайомили дітей з літературою яка  представлена на полиці: «Збірник міжнародних правових документів, законодавчих актів і нормативних документів України з питань соціально-правового захисту дітей», «Конвенція ООН про права дитини», «Правовий статус дитини в українському суспільстві».

Під час обговорення книг діти змогли отримати відповіді на такі питання : Що таке право? Які існують права? Де вони записані?. Бібліотекарка розповіла, що люди різних національностей, різних можливостей, різних віросповідань і різного кольору шкіри мають рівні права. Це: право на життя; право на охорону здоров’я і безоплатну кваліфіковану медичну допомогу; право на безпечні умови для життя і здорового розвитку; право на ім’я та громадянство; право на вільне висловлювання особистої думки, право на свободу совісті та релігійних переконань; право на отримання інформації; право на сім’ю; право на освіту; право на майно та житло.

А щоб діти не забували свої права ми підготували і роздали дітям інформаційні листівки у вигляді квітки, на пелюстках якої занотовані права дитини.

Бажаємо усім дітям щасливого дитинства, сяючих посмішок, чистого і мирного неба, здоров’я, успіхів на життєвих дорогах, світлих і неповторних вражень, та радісного і змістовного відпочинку під час літніх канікул.

 

Відповідальна Подолецька Г.І.

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top