“У компанії з Маленьким принцом,Золотим гусаком, Карликом Носом…”

29-31 березня у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) пройшов тиждень дитячого і юнацького читання. Для учнів 3-5 класів було проведено книжкові посиденьки “У компанії з Маленьким принцом,Золотим гусаком, Карликом Носом…” Діти  дізнавалися цікавинки про книги-ювіляри 2017 року. Зокрема, сюжет казки  Г.К. Андерсена “Нове вбрання короля”(180-річчя) був запозичений із книги середньовічного письменника Хуана Мануеля “Граф Луканор”. Цей іспанець був онуком Фердинанда ІІІ і описував у своїй праці придворні перипетії. Книга Антуана де Сент Екзюпері “Маленький принц” святкує своє 75-річчя. Її перекладено на 100 мов і вона займає за кількістю проданих примірників  третє місце у світі. Роман “Діти капітана Гранта” (150-річчя) має також своєрідну історію написання. Одного разу до Жуль Верна звернулися члени французького географічного товариства з проханням написати твір, який зацікавить учнів вивчати географію, оскільки знання із цього предмету значно погіршилися.

Учні 6-8 класів ознайомилися із вебліографічним списком корисних сайтів та здійснили веб-мандрівку “Як знайти інформацію в інтернет-просторі”. На сьогодні багато дітей уже обізнані з всесвітньою павутиною, але ,на жаль, вони не знають як правильно шукати інформацію, яким сайтам можна довіряти  та зовсім не ознайомлені з ,так званими, “білими сайтами”. Під час веб-мандрівки бібліотекарі намагалися донести до відвідувачів корисну інформацію.  Майже усі відвідувачі ( часто батьки) сканували на свої гаджети адреси безпечних сайтів.

Для юнацтва бібліотекарі підготували буклет “Читай, юність!” який вмістив у собі рекомендований анотований список літератури на різноманітну тематику. Книги психологічного характеру: “Квіти для Елджернона” та “Таємнича історія Біллі Міллігана” Д. Кіза,  “Дванадцять, або Виховання жінки в умовах, не придатних до життя” І.Роздобудько, “Інфекція” С.Процюка ; духовного спрямування: Стринаглюк Л. “Знаки часу. Розпізнавання”, Р.Гомес “100 промінчиків світла”,   сучасні “життєві” книги: “Ключі від ліфта” М. Іванцової, “Моя дорога птаха” О.Кузьменко    та корисні порадники для юних читачів “7 звичок надзвичайно ефективних людей” С.Кові, “Теорія брехні” П. Екмана, “Багатий тато, Бідний тато” Р. Кіосакі, “Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона – як жити довго в щасті і радості М. Дочинця ” та ін.

31 березня для всіх відвідувачів було проведено бібліотерапію “Як читання лікує”. Працівники розповідали читачам про книги, які на думку дослідників мають терапевтичний характер. Зокрема британські бібліотерапевти Е. Берт і С. Елдеркін у своїй праці “Книга як ліки” стверджують, що під час грипу варто читати детективи Агати Крісті, а під час стресу новелу Жана Жіоно “Людина, що саджала дерева” та ін.

Заходи підготували і провели: Українець С., Козак-Дидич М., Тріщук Є.Р.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top