“У пошуках мовних скарбів”

 9 листопада, в день вшанування пам’яті Нестора Літописця, Україна відзначає велике духовне свято – День української писемності і мови, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях рідного слова і його творців.

І щорічно відзначаючи це свято ми гуртуємося задля відродження духовності, формування громадянського світогляду. Адже для нас рідна мова – це не тільки  дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену поколіннями. Це наша гордість, бо все, що  створено нею, увійшло у скарбницю загальнолюдської культури. Тож любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.

10.11.2020 року працівники бібліотеки – філії №7 (вул. Дністровська 22) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської підготували для онлайн користувачів мовознавчий навігатор “У пошуках мовних скарбів”. Цьому допоможе книжкова виставка “Краса і багатство української мови”.

Книжкові видання, представлені на виставці, дають змогу більш детально познайомитися з витоками писемності та пам’ятками  української  мови, зі скарбами українського слова – народною мудрістю, з порадниками та помічниками – словниками і довідниками , з лексичним багатством рідної мови. Велич і красу українського слова розкривають нові видання з питань мовознавства ,такі як книга Т.Берези “Мова – не калька” – сучасний словник української мови, який звільняє мову від суржику і чужомовних запозичень. Також на виставці представлені книги, з яких можна дізнатися про те, як український народ не одне століття боровся за існування своєї мови, як беріг її, наче перлину, щоб сьогодні вона стала державною. То ж давайте разом вивчати, зберігати та примножувати українську мову.

Тому, закликаємо всіх:

Любіть свою мову й ніколи

Її не забудьте в житті.

Вона, як зоря пурпурова,

Що сяє з небесних висот,

І там, де звучить рідна мова

Живе український народ.

Сподіваємося, що в серці кожного з нас завжди житиме велика любов до рідної мови, державної мови нашої країни. То ж не зрадьмо ту землю, де жили наші предки , де живемо і ми. Нехай завжди лунає рідне слово у кожній родині.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top