“Із мови починається людина”

     .

Єдиний скарб у тебе –рідна мова .

Заклятий для суспільного хижацтва.

Вона твого життя міцна основа,

Певніша над усі скарби й багатства.

П.Куліш.

10 листопада у бібліотеці – філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської  міської ради розгорнуто експрес-виставку “Із мови починається людина”, присвячену Дню української писемності та мови.

Це свято було встановлено указом президента України 6 листопада в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора-послідовника творців  слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають,що саме з преподобного Нестора –літописця і починається писемна українська мова.

Мова-це духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування це те живе в наших серцях. Українська мова-багата, ніжна й ласкава, мудра доброзичлива, глибокодушна,  чиста, правдива. Багатство української мови виявляється  в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання передати враження про побачене, почуте, прочитане.

Найбільше і найдорожче добро в кожного народу-це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум ,досвід. Тож шануймо свою рідну мову ,не цураймося її.

Відповідальна за проведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top