Флешмоб-акція “Не рви первоцвіти – збережи Україні квіти”

Не зривайте первоцвіти,
Помилуйтеся на квіти.
Той , хто робить з них букети,
Знищує життя Планети!
(Н. Коваленко)

З 2 по 7 березня 2017 року працівники абонементу ЦБ (вул. Короля Данила, 16 ) проводили екологічну флешмоб-акцію “Не рви первоцвіти – збережи Україні квіти”, якою долучилися до Всеукраїнської природоохоронної акції “Первоцвіт 2017”. Бібліотекарі виготовили листівки – заклик “Первоцвіти – тендітна усмішка весни. Не рви- збережи! “,”Увага! Не купуйте червонокнижні весняні квіти!”, “Купив підсніжники – став браконьєром!”та інші, з якими звертались на вулиці до громадян міста з проханням відмовитись від збирання та придбання рослин занесених до Червоної Книги України. Бібліотекарі намагались переконати громадян не стимулювати недобросовісних осіб, які протиправно реалізовують червонокнижні первоцвіти, не купляти весняні квіти, і наголосили, що штраф можна отримати як за продаж так і за купівлю.

Так як флешмоб-акція проводилась бібліотекарями протягом тижня, то екологічні заходи проводились і у бібліотеці, зокрема, була організована викладка літератури “Все від природи, а що на томість?!” та інформаційна бібліовітрина “Первоцвіти просять захисту”. Також, під час інших тематичних заходів тижня, з учасниками проводилися інформаційні еко-хвилини з врученням листівок-закликів.

Тільки не будучи байдужими, можна зберегти природне надбання нашої області для майбутніх поколінь. Зустрінемо весну відповідально та бережно.

Захід проведений для широкого кола користувачів, відповідальні за випуск листівок – Кирста О.М., Петрик З.В., відповідальні за проведення флешмобу Данилів Л.В., Микитюк У.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top