Флешмоб «Всім дружби бажають діти малі та злагоди й миру на нашій землі»

Діти – це майбутнє кожної країни, тому права дитини оберігаються найретельніше. Головний орган Організації Об’єднаних Націй – Генеральна Асамблея – 20 листопада 1949 року ухвалила декларацію, що оберігає права дитини у всьому світі. Україна підтримала цю постанову, зробивши її також і своїм законом.

1 червня – проголошено Міжнародним днем захисту дітей.  Кожна дитина має повне право бути захищеною, має право на повноцінне дозвілля й відпочинок, щоб  розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

В цей день працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели флешмоб «Всім дружби бажають діти малі та злагоди й миру на нашій землі». Оскільки цей день припадає на початок літніх канікул, то й хотілося створити особливу атмосферу для своїх  користувачів. Цікавий та емоційний заряд енергії отримали учасники флешмобу. Бібліотекар зачитала вірш І. Жиленко «Ох, яке було би свято!» в якому втілені мрії, бажання дітей світу про щасливе дитинство, мир та злагоду. Діти, активні користувачі бібліотеки, теж декламували вірші про мир, щастя, дружбу та віру в те, що наша Україна – єдина країна, квітуча, барвиста та дуже співуча. Користувачі мали можливість переглянути книжкову виставку «Хай сонцю і квітам всміхаються діти».

Висновком свята стала впевненість: якщо всі діти візьмуться за руки, можна багато чого змінити в цьому житті і на всій нашій планеті.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top