Франкові читання: “Будив народ свій до життя” /до 164 -ї річниці від дня народження І. Франка/

“Бажав я для скованих волі,

Для скривджених кращої долі

І рівного права для всіх –

Се весь і єдиний мій гріх.”

Іван Франко

Усе своє свідоме життя Іван Франко присвятив справі служіння своєму народові. Як і Тарас Шевченко, хотів бачити його в “сім’ї вольній, новій”. Його не зупиняли ні наруга, ні тюрми, ні ненависть ворогів. Чув себе сином свого народу.

Вшановуючи 164-у річницю від дня народження генія України, 27 серпня працівники кімнати-музею Івана Франка, що діє при краєзнавчому відділі ЦБ (вул. Г. Мазепи, 1) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організували Франкові читання: “Будив народ свій до життя”. В приміщенні кімнати-музею Івана Франка вірші поета читали відвідувачі музею, користувачі відділу краєзнавства та театр-студія “Жива історія”. В цей день пройшли й мандрівні читання, започатковані Лесею Геник, очільнецею літературної платформи “Об’єднані словом” та кімнатою-музеєм І. Франка.

Біля могили Юзефи Дзвонковської, що збереглась в Меморіальному сквері, його твори читали члени клубу краєзнавців ім. І. Франка, а також приєдналась Світлана Ткачук,  членкиня літстудії “Бистрінь”ім. Нестора Чира.

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства ЦБ.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top