Фруктово-овочева вікторина “Дари природи”

10.08.2021 року в дитячому відділі бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка, 14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено і проведено фруктово-овочеву вікторину «Дари природи».

Літо – найулюбленіша пора року для багатьох людей! Час відпусток і канікул дає особливу можливість для того, аби насолодитися дарами природи, які щедро дарує нам матінка-земля у цей час! Як приємно ласувати садовими яблучками, наливними грушами, помідорами, зірваними щойно з грядки. І от смакуючи, часто навіть не підозрюємо скільки цікавої історії вони у собі приховують…Лишень уявіть, що до 1800 року картопля як харчовий продукт була мало розповсюдженою — її дарували на День народження, а французи виготовляли з неї букети й прикраси для капелюшків, німці висаджували перед палацами.

Вживаючи різноманітні фрукти та овочі щодня ми навіть не замислюємося над цими цікавими історичними фактами. Отож, бібліотекарка створила для дітей чудову вікторину про фрукти і овочі, і її учасники дізналися чимало цікавого про смаколики нашого обіднього столу. Також бібліотекарка підготувала овочеві загадки з ілюстрованими картинками для найменших учасників вікторини.

Рекомендована література: «Книга юного натураліста», О.С.Матієвський «Колективні і присадибні сади», М.В.Андрієнко «Малопоширені ягідні і плодові культури», «Дача,сад, город», журнал «Джміль» тощо.

Відповідальна: Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top