“Хай буде мир від нині і довіку”

Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня, починаючи з 2002 року, коли на Генеральній Асамблеї ООН була прийнята відповідна резолюція про встановлення дати святкування. В цей день люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам’ять жертв конфліктів, заявити про власну готовність присвятити себе втіленню в життя давньої мрії людства – жити в мирі. 

Мир, яке коротке, але змістовне слово. Воно вміщує в собі яскраве сонце, блакитне небо, радісний сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих, спів птахів та колосіння пшениці. Мир на землі це можливість жити повним життям, працювати, ростити дітей – і не боятися за життя своє та своїх близьких. Мир – це коли земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.

21.09.2021 року  працівниці бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188), МЦБС, Департаменту культури, Івано-Франківської міської ради провели патріотичну годину «Хай буде мир від нині і довіку».

Бібліотекарки познайомили дітей з історією виникнення цього свята, про символ міжнародної солідарності всіх людей світу «Дзвін миру», який було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. Під час заходів дітям розповіли що   для України цей день є по-своєму особливий. Адже сьогодні на Сході нашої держави кращі українські сини боронять територіальну цілісність країни та відстоюють мирне життя для її народу. Тому зараз, як ніколи, для кожного з нас мир – найбільша і найважливіша цінність.

В бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Нам потрібне мирне небо!», на якій представлена література патріотичного напрямку.

Про чисте небо і тихі зорі сьогодні мріємо ми, українці. Ми просимо миру і злагоди для нашої держави і очікуємо якнайшвидшої появи небесної гості, голубки з оливковою гілочкою в дзьобі, яка також є символом миру. Свої мрії про мир діти висловили читаючи вірші.

На закінчення присутні переглянули відеопрезентацію «Ми за Волю, ми за Мир!» Бажаємо, щоб мир був щодня – в нашому житті, в наших родинах, в нашій країні! Адже кожен з нас прагне, аби «День миру в Україні» настав якомога швидше.

Відповідальна Іванишин А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top