“Хай буде мир на всій землі віднині і довіку”

                                  Голубка біла, ти лети у світ,

                                                           Хай буде мир у небі голубому!

                                                           Неси всім щастя, передай привіт

                                                            Усім народам, людові земному!

Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня, починаючи з 2002 року. З нагоди цього свята у бібліотеці-філії № 15 (с. Підлужжя) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було проведено бесіду-діалог «Хай буде мир на всій землі віднині і довіку».

 Бібліотекар розповіла присутнім про те, що в 2001 році була прийнята резолюція про проведення Міжнародного дня миру щорічно 21 вересня. ООН проголосила свято днем відмови від насильства і припинення військових дій в усьому світі. Сьогодні День миру актуальний як ніколи, адже сучасне суспільство страждає від міжнаціональних конфліктів, війн, терактів, екологічних лих.  «Міжнародний день миру дає кожному з нас можливість справами довести свою прихильність до миру, ставши поборником цілей в галузі сталого розвитку» – так сказано в щорічному святковому посланні ООН. Свято Міжнародний день миру – закликає до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини.

Після діалогу кожен присутній мав змогу власноруч виготовити паперового голуба миру та долучитися до створення плаката, присвяченого Міжнародному дню миру.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top