«Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух»

Напередодні святкування Дня українського козацтва стало традиційним проведення в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради козацьких розваг  «Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух». Учасниками стала  малеча дошкільного навчального закладу №17 «Ромашка». Бібліотекар наголосила, що культура та традиції українського народу стали невід’ємною частиною душі кожної дитини, тим зернятком з якого зростає особистість.

Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією.

Козачат поділили на три курені: «Орлята», «Соколята», «Ластів’ята». Свій розум, силу, спритність та винахідливість, бойовий дух, згуртованість, вміння відчувати плече друга, козачата показали у різноманітних конкурсах: «Вершники», «Хто найспритніший», «Отамани», «Перетягування канату».

Усі хлопчики та дівчата пройнялися духом патріотизму, прагнучи бути схожими на сильних, мужніх та відважних воїнів – козаків. Піднесений, радісний настрій панував упродовж усього заходу  і в дітей, і в дорослих. Бібліотекарі нагородили курені Почесними грамотами за активну участь в козацьких забавах -2019р. Дітям вручили подаруночки-пам’ятки про наше свято.

Козацьке свято надовго запам’ятається малюкам  садочка, і маємо надію на те, що, виховані на правдивих історичних подіях, традиціях  та звичаях українців, наші діти виростуть гідними громадянами своєї держави, справжніми патріотами  рідного краю.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top