Хвилинка здоров’я «В здоровому тілі – здоровий дух»

07 квітня 2023 року бібліотекарки бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради провели хвилинку здоров’я «В здоровому тілі – здоровий дух».

Часто книга може стати для нас наставником, так само, як і її автор. Не лише як талановитий майстер слова, а й як гармонійна особистість, яка власним прикладом вчить нас бути здоровими та працездатними. Відомо, що Артур Конан Дойль професійно грав у крикет, часто брав участь у боксерських поєдинках. Драматург Джордж Бернард Шоу багато років був вегетаріанцем, грав у теніс та практикував довгі піші прогулянки. А в 75 опанував новий вид спорту – серфінг. Здоровий спосіб життя, напевно,  вплинув на тривалість життя письменника – він дожив до 94 років. Відомий японський письменник Харукі Муракамі захоплюється плаванням і активно займається бігом, веде здоровий спосіб життя.

Ми підготували для наших читачів прості поради від МОЗ України, які стануть першим впевненим кроком для покращення фізичного здоров’я і зміцнення духу:
Будьте активні – щонайменше 2 години і 20 хвилин на тиждень присвячуйте фізичним вправам.

Зробіть своє харчування здоровішим – намагайтеся споживати менше 5 г солі та менше 25 г цукру на день. З’їдайте не менше 300 г овочів на добу. Одне яблуко – це майже половина норми фруктів в добовому раціоні.
І ще багато порад, що стосуються харчової безпеки, тарілки харчування та фізичних навантажень можна було послухати в цей день у бібліотеці.
І остання порада від нас: читайте! Бо ж усім відомо, що гарна книжка – це як корисна їжа для мозку. Тому ми підготували для вас також і добірку тематичної літератури.

Відповідальна за проведення – Якимечко В. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top