“Ходить казка за казкою вряд”

Ярмарка казок (2).jpg 

23 березня в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) о 13:00 казковим ярмарком “Ходить казка за казкою вряд” для 1-4 кл. відкрився тиждень дитячої та юнацької книги.

“Казок у світі, як зір на небі, не злічити”, – зазначає українське народне прислів’я. Є казки про тварин, чарівні казки, соціально-побутові казки, є також казки, складені народом та казки придумані письменниками.

Саме з таким розмаїттям казок присутні ознайомились завдяки книжковій виставці “Дива казкові в книжках чудових”.

Спробувати відгадати героїв казок малята мали можливість завдяки жартівливим запитанням – загадкам вікторини “Відкриває двері казка”. Згадати ж улюблені казки присутні змогли завдяки грі “З якої казки уривок”.

Відповідальна за проведення бібліотекар І категорії Кустова К. М.

 

 

Вікторина Хто не знає той програє.4jpg.jpg

25 березня о 12:00 в читальному залі бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка, 12) для дітей середнього шкільного віку проходила вікторина “Хто не знає, той програє”, яка об ͑ єднала кілька конкурсів.

В конкурсі “Казковими стежками” пропонувались варіанти відповідей на запитання: “Як звати хлопчика, що ніколи не стане дорослим?”, “Як звати няню, що вміє літати з парасолькою?”, “Яким овочем був “Чипполіно?” та ін.

В наступному конкурсі “Загадки казкових героїв” потрібно було назвати героя казки, від імені якого ведеться розповідь, а також назвати саму казку. Третій конкурс – “Телеграма від казкового героя” – передбачав відгадати персонажа, що не встиг поставити свій підпис під телеграмою.

В конкурсі – “Чи уважний ти читач?” – гравцям необхідно було продемонструвати казку, в назві якої є число. Всі учасники заходу демонстрували неабияку активність. Відповіді не завжди були правильними, зате емоційними. Програвати ніхто не забажав.

Відповідальна за проведення – бібліотекар Ляхович М. М.


Поради бібліотекаря.jpg

 26 березня о 14:00 читальний зал бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка, 12). Поради бібліотекаря “ В рюкзак підлітку” рекомендували книги, що можуть стати модними серед тінейджерів, знайти відгук в їхніх серцях.

Це, звичайно, вся “Портеріана” Джоан Роулінг, “Хроніки Нарнії” Клайва Стейплза Льюїса, серія про юного генія-авантюриста Артеміса Фаула ірландського письменника Йоуна Колфера, книги про пригоди мандрівника Томека Вільмовського відомого польського письменника Альфреда Шклярського. Любителям історії пропонувались книги майстра історичного роману В. Рутківського: “Сторожива застава” – повість із життя Київської Русі та дилогія “Сині води” – про найбільші битви в історії України (1361, 1362 роки), які змінили хід історії. Про життя ровесників, їхні проблеми та інколи неймовірні пригоди можуть розповісти книги американської письменниці Мег Кебот “ Щоденники принцеси”, серія книг про непередбачуваного 13 – річного Маркуса норвезького письменника Клауса Гагерупа “Маркус та дівчата”, “Маркус і Діана”.

Відповідальна за проведення зав. філії Араджіоні С. П.

 


Книга -шок, книга-релакс.jpg

 

Як зазначають юні користувачі бібліотеки-філії №14, найгостріші емоції викликають у них “жахалки” та “любовні історії”. Тому й огляд контрастний “Книга – шок” і “Книга – релакс” викликав у них пожвавлення і зацікавлення.

“Книга – шок” рекомендує книги С. Коллінз “Голодні ігри”, Б. Стокера “Дракула”, С. Кінга “У вогні”, С. Майєр “Сутінки”.

“Книга – релакс” пропонує романи Сесилії Ахерн “Де закінчується райдуга”, “Час мого життя”, триптих Дзвінки Матіяш “Історії про троянди, дощ  і сіль”, Люсі – Мод Монтгомері “Енн із острова Принца Едварда”, Пелегріно Піно “300 оповідок для душі”.

Відповідальна за проведення бібліотекар І категорії Капущак В. М.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top