«Христос народився! Весь люд звеселився!»

Зима — це та чудова пора року, яка вміє дарувати приємні емоції, та незабутні враження, адже саме в цей період ми відзначаємо найбільше й найулюбленіше свято усього світу Різдво Христове. Кожний народ має свої
національні традиції. Мабуть чи не найяскравішою рисою святкування Різдва в Україні є колядування. Різдвяні колядки з’єднали в собі безліч елементів багатовікової української історії та культури.
Щороку працівники бібліотек намагаються зробити зимові свята веселими і змістовними для всіх своїх відвідувачів.
5 січня 2021 року в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  організована книжкова виставка «Христос народився! Весь люд звеселився!»

Читачі мали змогу дізнатися про звичаї та традиції українського народу під час святкування зимових свят, прикмети та повір’я, які шанують українці, про тонкощі приготування цариці різдвяного столу – куті. Давні різдвяні традиції відроджуються сьогодні. У багатьох місцевостях України, у багатьох родинах урочисто відзначається Різдво, відбуваються колядування і щедрування.

В цей день з веселим настроєм, чудовими колядками працівники бібліотеки вітали листівками громаду мікрорайону Позитрон з Новим роком та Різдвом Христовим, та запрошували їх завітати до бібліотеки, щоб переглянути підбірку літератури новорічно-різдвяної тематики.


Різдво сповнює людей добром, любов’ю, вірою. Радіймо Різдву і теплу його світла!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top