Хіт-парад дитячих книг «Читати – світ пізнавати»

«Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе, – писав український педагог В. Сухомлинський, підкреслюючи надзвичайно важливу роль дитячої книги у формуванні світогляду підростаючого покоління. Чи стане книга духовною скарбницею для кожної дитини – залежить від нас, дорослих. 2 квітня в усьому світі святкують Міжнародний день дитячої книги.  З цього приводу 02.04.2024 р бібліотекарі бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  підготували  хіт–парад дитячих книг «Читати – світ пізнавати».

Працівники бібліотеки розповіли  юним читайликам про роль книги в житті кожної людини, а потім продекламували вірш «Жила собі книга». Надзвичайно цікавою була літературна мандрівка книжковими полицями виставки, на якій були представлені нові, яскраві, надзвичайно цікаві книги казок, пригод, детективів та фентезі. Читачі мали змогу побувати в далекому минулому, здійснити фантастичну мандрівку в майбутнє та бути свідком цікавих, веселих, захоплюючих пригод теперішніх витівників. Бібліотекарі розробили для дітей цікаві конкурси, вікторини, де учасники знайомляться між собою,  проявляли свої інтелектуальні здібності та знання. Даний захід показав, на скільки діти дружать з книгами, люблять читати та відвідувати бібліотеку. Якщо ви хочете бути успішними, жити в процвітаючій країні – читайте книги! Адже саме книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, доносить до нас глибину і красу слова, допомагає усвідомити його велику силу.

Книга – це мудрий, розважливий, найвірніший друг, який супроводжує нас усе життя. Світ змінюється на краще, коли ми читаємо.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top