«Цей дивовижний світ тварин»

Щороку, 4 жовтня, у світі відзначають Всесвітній день захисту тварин. Тому, цього дня  в бібліотеці-філіалі №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради пройшло інформаційне сафарі «Цей дивовижний світ тварин».

Основна мета заходу- виховувати в дітях любов до живої природи, повагу до домашніх улюбленців, почуття відповідальності за приручених тварин.

Діти дізналися про історію виникнення свята. Відзначення цього дня саме 4 жовтня не є випадковим. Адже в цей день вшановується пам’ять святого Франциска Ассізького – покровителя та заступника «братів наших менших».

В ігровій формі діти дізнались цікавинки про тварин, відгадували загадки, розповідали про своїх домашніх улюбленців. Для самих маленьких були  запропоновані розмальовки з тваринами.

Бібліотекарі розповіли дітям, що звірства війни в Україні перетворили на катастрофу життя не лише мільйонів українців, а й тисяч собак та котів. З окупованих міст українці виносили на руках великих собак, горнули за пазухою кошенят, тягнули клітки з папугами в евакуаційний потяг. Адже ми одна велика родина на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи іншим, ми допомагаємо собі. Адже ми відповідальні за тих, кого приручили

До уваги дітей представлено книжкову виставку «Дивовижний світ. Цікаві, дивовижні, незвичайні», яка містить літературу про  різні види тварин, як правильно їх доглядати, піклуватися про них та оберігати.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top